Småbørn

Første besøg

Vi indkalder jeres barn til det første tandlægebesøg, når det er ca. 18 måneder gammel. Det er den nærmeste klinik, som sender indkaldelsen. Ved det første besøg lærer I klinikken at kende, og ser hvem vi er. Vi taler om sut, kost, tandbørstning, og viser jer,hvordan I nemmest børster barnets tænder.

Tandeftersyn

Vi indkalder dit barn til tandeftersyn efter behov. Nogle børn har brug for korte intervaller mellem hvert tandeftersyn. Tandlægen vurderer, hvornår det er optimalt at se dit barn.

Tandbørstning

Barnets mælketænder skal have en god start. Derfor er det vigtigt at tænderne bliver børstet fra første tand bryder frem. En god idé kan være at lægge barnet i skødet. Det gør det nemmere at børste og at se tænderne. Børst tænderne rene morgen og aften, og brug altid en lille smule fluortandpasta.

undefined

 

Brug af sutteflaske er skyld i mange huller

Får barnet mælk i sutteflaske eller bliver ammet, er det vigtigt, at barnet har rene tænder. Barnet bør ikke ligge med flasken om natten. Giv aldrig barnet juice, saftevand eller lignende i sutteflasken. Brug i stedet vand.

Tilvænning

Vi lægger stor vægt på, at børn skal være trygge, når de kommer hos os. Det er forskelligt, hvor hurtigt et barn vænner sig til at komme til tandlæge. Vi går frem i et tempo, som dit barn er tryg ved.

Hvis der er hul

Nogle huller skal helst bores, andre kan holdes nede med f.eks. fluorpensling. Skulle det være nødvendigt at bore, kan vi tilbyde alle former for bedøvelse.

Tandskader

Det er meget almindeligt, at børn slår mælketænderne. Hvis det sker for dit barn, er det bedste, du kan gøre at berolige barnet. Hvis der kun er tale om en mindre skade, er det sjældent nødvendigt at gå til tandlæge med det samme. Er tanden knust eller meget løs, skal barnet dog helst til tandlægen samme dag.

Er du i tvivl, kan du altid ringe til klinikken.

Tandplejen Hillerød Kommune

Telefon 7232 3500 

Telefonen har åbent fra kl. 8 til 12.

Dog har telefonen lukket fra kl. 9.40 og 10.00. 

Ved absolut akut nødbehandling mellem kl. 12-15 kan I ringe på 7232 3515.

Skriv til Tandplejen

Tandplejens afbuds mail: afbudtandplejen@hillerod.dk

CVR nr. 2918 9366

EAN nummer 5790000361915

Åbningstider

Mandag – fredag kl. 8 – 15

 

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her