Skolebørn

Tandlægebesøg

Dit barn bliver indkaldt til undersøgelse efter behov. Nogle børn har brug for at blive indkaldt ofte. Tandlægen tager stilling til, hvor hyppigt dit barn bør indkaldes til eftersyn. Går dit barn ikke på en af kommunens skoler, sender vi en tid til undersøgelse.

Behandling

Ved behandlinger tilbyder vi alle former for bedøvelse. Vi lægger stor vægt på at alt foregår så barnet føler sig tryg.

Tandbørstning

I skolealderen begynder de blivende tænder at bryde frem. Det er derfor meget vigtigt at passe godt på tænderne. Tænderne skal børstes grundigt 2 gange dagligt, og indtil barnet er 10-12 år skal far eller mor hjælpe med tandbørstningen.

Sukker

Sukker skader både krop og tænder. Det er bedst for dit barn, hvis du i hverdagen ikke tilbyder slik, kager og søde drikke som saft, juice og sodavand. Gem dette til weekend og fest. En god sund madpakke er vigtig for dit barns sundhed og indlæringsevne. Tørsten slukkes bedst med vand eller mælk.

Tandregulering

Ved de regelmæssige undersøgelser holder vi øje med tandstillingen. Har dit barn behov for tidlig tandregulering, henviser vi til vores specialist i tandregulering. Alle piger i 5. klasse og alle drenge i 6. klasse visiteres af specialtandlægen. Vurderer specialtandlægen, at dit barn har behov for at få rettet tænder, bliver I tilbudt en samtale med specialtandlægen. Tandreguleringen foregår på klinikken på Frederiksborg Byskole.

Tandskader

Hvis dit barn slår de blivende tænder, er det bedst at kontakte en tandlæge samme dag. Er en blivende tand slået helt ud, skal barnet til tandlæge med det samme. Medbring endelig tanden som skal holdes fugtig i f.eks. lunkent vand.Vi behandler alle skader indtil barnet fylder 18 år. Endelig behandling af store tandskader kan ofte først ske i 20-25 års alderen. Hvis I har en tandskadeforsikring, bør skader på blivende tænder altid anmeldes.

Tandplejen Hillerød Kommune

Telefon 7232 3500 

Telefonen har åbent fra kl. 8 til 12.

Dog har telefonen lukket fra kl. 9.40 og 10.00. 

Ved absolut akut nødbehandling mellem kl. 12-15 kan I ringe på 7232 3515.

Skriv til Tandplejen

Tandplejens afbuds mail: afbudtandplejen@hillerod.dk

CVR nr. 2918 9366

EAN nummer 5790000361915

Åbningstider

Mandag – fredag kl. 8 – 15

 

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her